Rektori

Dhori Kule ka lindur më 17.02.1957. U diplomua më 1981 në Fakultetin e Ekonomisë të Universitetit të Tiranës. Pas mbarimit të studimeve, punoi si përgjegjës i Departamentit të Ekonomisë në Uzinën Mekanike të Naftës në Kuçovë dhe si pedagog i jashtëm në filialin e Beratit. Pas tri vitesh u emërua pedagog efektiv në Fakultetin e Ekonomisë të UT-së ku vazhdon edhe sot. 


Me Dekret Nr. 5589, datë 18.01.2008, Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z.Bamir Topi, dekretoi Prof.Dr.Dhori Kulen Rektor të Universitetit të Tiranës. Prof. Kule u zgjodh rektor nga një proces zgjedhor, ku morën pjesë i gjithë stafi akademik, stafi joakademik, si dhe studentët e Universitetit të Tiranës.


Kështu, që prej vitit 2008, ai është rektor i universitetit më të madh dhe më të rëndësishëm në Shqipëri, Universitetit të Tiranës. Është gjithashtu Kryetar i Rrjetit të Universiteteve Shqipfolëse, i cili u krijua më 13 qershor 2008 me iniciativën e Universitetit të Tiranës. 


Në bibliografinë e punimeve të tij gjejmë mjaft artikuj shkencorë, të cilët janë botuar brenda dhe jashtë vendit. Ai është bashkautor i disa teksteve, si Hyrje në Ekonomi, Ekonomi e Zbatuar etj. Ka kryer mjaft studime të karakterit ekonomik, si dhe ka marrë pjesë në shumë konferenca brenda dhe jashtë vendit. Është njohës shumë i mirë i gjuhës angleze, zotëron atë italiane e ruse. Mban titullin Profesor Doktor në Ekonomi (1996).


Përvojat e tij profesionale janë te shumta, ndër të cilat përmendim funksionin e tij si  Dekan i Fakultetit të Ekonomisë për gati 10 vjet dhe njëkohësisht Kryetar i Këshillit të këtij fakulteti. 


Ndër angazhimet e tjera të Prof. Dr. Dhori Kules ndër vite, vlen të përmendim edhe pozicionet si: kryetar i Unionit të Ekonomistëve Mbarëshqiptarë (1998), anëtar i Bordit të Drejtorëve të Fondacionit të Edukimit Ekonomik të të Rinjve (1995-2004), anëtar i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Kursimeve (1999-2003), këshilltar i jashtëm për çështjet ekonomike pranë Komisionit të Ekonomisë së Kuvendit të Shqipërisë (2001-2004), kryetar i Këshillit të Statistikave (2006 - 2012), anëtar i Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë (2011- në vazhdim) dhe anëtar i organeve të zgjedhura të qeverisjes lokale.

Mban titullin “Qytetar Nderi” i qyteteve Sarandë, Kukës dhe komunave Çair (Shkup) dhe Margegaj (Tropojë) për kontribute të veçanta në arsim dhe për komunitetin. Mban gjithashtu titullin “Doctor Honoris Causa” i Universitetit “Ismail Qemali”, Vlorë dhe Universitetit Shtetëror të Tetovës.


Një projekt ambicioz prej 30 milionë euro, Kampusi i ri i Universitetit të Tiranës, që është edhe një nga premtimet më të rëndësishme të rektorit Kule dhe një nga çështjet më delikate të projektit të reformimit të Universitetit të Tiranës, po merr frymë. Ky projekt ka marrë tashmë mbështetjen e Kryeministrit të Shqipërisë dhe pritet që të fillojë punimet brenda vitit 2009.

  Z.Dhori Kule, në cilësinë e Rektorit të Universitetit të Tiranës, përfunduar studimet e larta Ekonomi politike, me titull “Profesor Doktor”, ka kryer kualifikime pasuniversitare në Itali dhe Poloni (jetëshkrimi në web). Paguhet me pagën sipas lidhjes nr. 1 të VKM nr.507 datë 01.08.2012 “Për disa ndryshime në Vendimin nr.748 datë 11.6.2009 të Këshillit të Ministrave “ Për trajtimin me pagë dhe shtesa mbi pagë të punonjësve të personelit akademik të institucioneve publike të arsimit të lartë” të ndryshuar, me pagën e pozicionit “Rektor”.

 

Kontakto: Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.