Drejtoria e Marrëdhënieve me Jashtë dhe Studentët

 Në Drejtorinë e Marrëdhënieve me Jashtë dhe Studentët puna konsiston si më poshtë:

1. Koordinon lidhjet me Universitetet e Huaja dhe rrjetet universitare (nënshkrim i  marrëveshjeve, pritje delegacionesh, hartimin e marrëveshjeve).
2. Organizon dhe koordinon konferencat ndërkombëtare.
3. Shqyrton ftesat e marra nga Universitetet të huaja, dhe ato shqiptare, nga institucione kombëtare dhe ndërkombëtare dhe pasi përgatit një relacion ia dërgon për konfirmim Rektorit, i cili vendos nëse do të marrë pjesë apo ia delegon personave të tjerë).
4. Organizon dhënien e titullit "Doctor Honoris Causa".
5. Mban lidhje me Ministritë dhe Ambasadat (për të gjitha çështjet e marrëdhënieve me jashtë, p.sh akordim bursash, organizime konferencash).
6. Mbulon të gjithë korespodencën me Ministritë në lidhje me çështjet e Marrëdhënieve me Jashtë (MAS, Ministria e Jashtme, Ministria e Integrimit).
7. Përgatit të gjitha konfirmimet e studenteve që vijnë nga institucione të huaja, ambasadat, MAS, etj
8. Përgatit proceduren për pagesat e anëtarësimit të UT-së në rrjete të ndryshme universitare si (UNICA, AUF) si dhe koordinon ftesat dhe lidhjet me to.
9. Përgatit të gjitha vendimet dhe urdhër shërbimet për misionet jashtë shtetit
10. Harton notat verbale për ambasada.
11. Shpërndan informacionin në fakultete për bursa apo të drejta studimi që vijnë në Rektorat.
12. Përgatit dhe përcjell shkresat që vijnë nga ministritë si psh. ardhja e lektorëve të huaj në Shqipëri dhe e lektorëve shqiptarë jashtë).
13. Shpesh merret edhe me përkthime të dokumentave apo përkthime në takime zyrtare dhe materiale të konferencave.
14. Koordinon lidhjen e institucioneve shqiptare dhe të huaja me fakultetet e UT-së.
15. Informon fakultetet për pjesëmarrje në projekte si p.sh në projektet TEMPUS, apo ato që vijnë nga Universitete të tjera, OJQ, etj.
16. Përcjell në fakultetet përkatëse për informim apo për kompetenca të mëtejshme të gjitha shkresat.
 
 
 
 
 
 
Drejtor i Drejtorisë së Marrëdhënieve me Jashtë dhe Studentët
Elton SKENDAJ
 

 

Kontakte:

Tel: +355 4 2250166

Fax: +355 4 2223981

E-mail: Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Të duhet aktivizimi i JavaScript për me e pa.

 

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.

ADRESA

Rektorati,

Sheshi "Nënë Tereza" 

Kutia Postare Nr. 183

Tiranë, Shqipëri

Kreu