Rektorët në Vite

 

Gjatë 60 viteve të jetës së tij, Universiteti i Tiranës është drejtuar nga profesorë me merita të veçanta në shumë fusha të dijes. Që prej Prof. Zija Këlliçit, rektorit të parë të Universitetit Shtetëror të Tiranës dhe deri te Prof. Dr. Mynyr Koni, rektorit të tanishëm, Universiteti i Tiranës numëron 16 rektorë:

 

PROF. DR. MYNYR KONI  Maj 2016 - Vazhdim 

Diplomuar në Fakultetin e Shkencave të Nartyrës të UT-së, në  Vitin 1988.

 

PROF. DR. DHORI KULE 2008 - 2016

Diplomuar në Fakultetin e Ekonomisë të UT-së, në vitin 1982.

 

 

PROF. DR. SHEZAI RROKAJ 2003-2008

Diplomuar për gjuhë e letërsi frënge në Universitetin e Bordosë, Francë, në vitin 1984.

 

 

PROF. DR. MARENGLEN SPIRO 1997-2003

Diplomuar fizikan në Fakultetin e Shkencave Natyrore të UT-së, në vitin 1972.

 

 

PROF. DR. NESTOR THERESKA 1995-1997                                                                   

Diplomuar mjek i përgjithshëm në Fakultetin e Mjekësisë të UT-së, në vitin 1971.

 

 

PROF. DR.  RAIMOND SHARKO 1993-1995                                                            

Diplomuar fizikan në Fakultetin e Shkencave Natyrore të UT-së, në vitin 1970.

 

 

PROF. DR. HALIL SYKJA 1992-1993

Diplomuar fizikan në degën speciale të fizikës në Fakultetin e Shkencave Natyrore të UT-së, ne vitin 1969.

 

 

PROF. DR. ETHEM LIKAJ 1991-1992

Rektor i UT-së, i pari pas ndarjes së USHT-së në Universitet të Tiranës dhe Universitet Politeknik të Tiranës. Diplomuar për gjuhë e letërsi shqipe në Fakultetin e Historisë e të Filologjisë të UT-së, në vitin 1966.

 

PROF. DR. NIKOLLA KONOMI 1988-1991                                

Diplomuar në Fakultetin Gjeologji-Miniera te UT-se si inxhinier gjeolog (1966).

 

 

PROF. DR. OSMAN KRAJA 1981-1988

Diplomuar për matematikë në Universitetin e Varshavës, në vitin 1952.

 

 

PROF. DR. PETRIT RADOVICKA 1975-1981

Diplomuar inxhinier për hidroenergjetikë në Institutin Energjitik të Moskës, në vitin 1951.

 

 

INXH. PERIKLI PRIFTI 1974-1975

Diplomuar inxhinier teknolog nafte në Moskë, në vitin 1958.

 

 

INXH.AGIM MERO 1972-1974

Diplomuar inxhinier ndërtimi në Institutin e Lartë Politeknik të Tiranës, në vitin 1957.

 

 

PROF. DR. JORGJI SOTA 1970-1972

I specializuar në shkencat shoqërore, në Moskë, në vitin 1958.

 

 

Z. KAHREMAN YLLI 1961-1970

Diplomuar në Akademinë Pedagogjike të Lionit, në Francë, në vitin 1938.

 

 

PROF. DR. ZIJA KËLLIÇI 1957-1961

Rektor i parë i Universitetit Shtetëror të Tiranës. I diplomuar në Universitetin Politeknik të Torinos (1939-1942) dhe në Institutin Politeknik   të Moskës (1950)

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.

ADRESA

Rektorati,

Sheshi "Nënë Tereza" 

Kutia Postare Nr. 183

Tiranë, Shqipëri

Kreu