Procesi i Bolonjes

Procesi i Bolonjës është një program veprimi i njehsuar që përfshin:
 
Diploma të krahasueshme dhe të konvertueshme në të gjithë hapësirën evropiane.
Një sistem studimi të bazuar në dy cikle:
Diploma Universitare (jo më pak se tre vjet) dhe Master (jo më pak se dy vjet)
Zbatimin e sistemit të krediteve Sigurimin e cilësisë në nivel institucional, kombëtar dhe evropian.
Zhvillimin e lëvizjeve të studentëve dhe pedagogëve, si dhe bashkëpunimin midis universiteteve në nivel kombëtar, rajonal dhe evropian.

 

 

KOMUNIKATA E LONDRËS
Sistemi i Arsimit të Lartë Evropian (EHEA): përballë sfidave të botës së globalizuar

 

MAGNA CHARTA UNIVERSITATUM
(PËRMBLEDHJE PARIMESH)
HYRJE
Rektorët e universiteteve evropiane, nënshkrues, që u mblodhën në Bolonjë me rastin e nëntëqind vjetorit të universitetit më të vjetër në Evropë, katër vjet para heqjes definitive të kufinjve ndërmjet shteteve të Komunitetit Evropian; duke parashikuar bashkëpunim gjithpërfshirës në mes kombeve evropiane dhe duke besuar se njerëzit dhe shtetet duhet të jenë të vetëdijshëm gjithnjë e më shumë se nga universitetet do të kërkohet të luajnë rol në shoqërinë përherë më të ndryshueshme dhe të ndërkombëtarizuar

 

 

PROCESI I BOLONJËS – SFIDA E ARSIMIT TË LARTË SHQIPTAR Studimet univeristare në Evropë janë duke iu nënshtruar një ndryshimi të rëndësishëm. Institucionet evropiane të arsimit të lartë kanë pranuar sfidën për të pasur një rol kryesor në ndërtimin e Hapësirës Evropiane të Arsimit të Lartë, nëpërmjet realizimit të procesit të Bolonjës, që numëron deri sot shtatë hapa të rëndësishëm dhe ku dokumentet më të rëndësishme 

 

 

 

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.

ADRESA

Rektorati,

Sheshi "Nënë Tereza" 

Kutia Postare Nr. 183

Tiranë, Shqipëri