Bibloteka online

 

Universiteti  i Tiranës ju bën me dije se : Nëpërmjet Projektit ERA2012 (Electronic Resources for Albania) në bashkëpunim me Biblioteka Online ju ofron akses në një gamë të gjerë të burimeve elektronike me tekst të plotë me cilësi të lartë i cili është i disponueshëm pa pagesë për stafin, studentët dhe përdoruesit e bibliotekave në shumë institucione në Shqipëri. Aksesi në burimet e disponueshme elektronike për institucionet që e kanë këtë mundësi, është i autorizuar nëpërmjet adresave të regjistruara IP(nga kompjuterat e universitetit te Tiranes). Stafi, studentët dhe përdoruesit e bibliotekës në institucionet që e kanë këtë mundësi, mund të aksesojnë tekste të plota të burimeve elektronike drejtpërdrejt nga rrjeti institucional. 

http://www.akad.edu.al/era/ te gjitha burimet e infomacionit i keni ne kete link. 

Nëpërmjet këtij projekti synohet:

Sigurimi i aksesit në burimet ndërkombëtare elektronike për të mbështetur arsimin, kërkimin shkencor dhe zhvillimin e përgjithshëm.

Nxitja e botimit të rezultateve të kërkimit shkencor shqiptar në revista prestigjioze ndërkombëtare.

Sigurimi i infrastrukturës informuese për vlerësimin e rezultateve të kërkimit shkencor dhe identifikimin e kompetencave ndërkombëtare.

 

Burimet elektronike te disponueshme:

BioOne           

Cambridge Journals Online   

ebrary Academic Complete  

EBSCO Academic Search Complete           

Emerald Enginëring eJournal Collection     

Emerald Management eJournal Collection   

IOPscience    

Multi-Science Journals Collection     

New England Journal of Medicine    

OECD-iLibrary           

Oxford English Dictionary Online

Oxford Reference Online      

Oxford Textbook of Medicine           

ProQuest Central

Taylor & Francis Library        

Të disponueshme vetëm për Universitetin e Arteve:

 Alexander Strët Drama        

Alexander Strët Literature    

Music Online: Listening          

Music Online - Reference     

Music in Video

 

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.
Kreu Bibloteka online