Programi Erasmus Mundus Action 2

Që nga viti 2009, Universiteti i Tiranës është pjesë e programit Erasmus Mundus Action 2 i cili ka në fokus mobilitetin e studentëve dhe stafit. Dy prej projekteve të cilat UT është partner dhe që ofrojnë bursa per studentët dhe stafin janë JoinEU-SEE dhe Basileus. Këto projekte konsistojnë në një skemë bursash për lëvizshmërinë ndërmjet vendeve të BE-së dhe Ballkanit Perëndimor.

Universiteti i Tiranës ka qënë partner në projektin JoinEU-SEE (I, II, III dhe IV) të cilët kanë përfunduar. Në projektin JoinEU-SEE Penta, UT është në rolin e bashkë-koordinatorit. JoinEU-SEE Penta përfundon gjatë vitit 2017. Në projektin Basileus, UT është partner në dy edicione, konkretisht në projektin Basileus IV dhe V. Projekti Basileus IV ka përfunduar, ndërkohë Basileus V përfundon gjatë vitit 2017.

Këto projekte nuk do të hapin më thirrje te reja për aplikim për bursa.

Bursat e JoinEU-SEE dhe Basileus mbështesnin lëvizshmërinë në të gjitha nivelet e arsimit të lartë, duke përfshirë dy lëvizshmëritë, një për studentët (bachelor, master, doktoraturë dhe post-doktoraturë)si edhe për stafin (akademik dhe administrativ).

Llojet e Mobilitetit të ofruara janë:

  1. Exchange mobility program: Konsistonte në shkëmbimin për studentët e bachelor-it, master-it dhe studentët e doktoraturës që shpenzojnë deri në një vit akademik në universitetin pritës. 
  2. Full degree program:Konsistonte në mundësinë për të përfunduar një master të plotë apo program doktorature në një nga universitetet partnere të BE-së. Diploma lëshohej nga universiteti pritës i BE-së.
  3. Short stay program: Programet për qëndrim të shkurtër u përdorën nga bursë kërkuesit e post-doktoraturës dhe stafi akademik ose administrativ për hulumtim, aktivitete mësimore ose trajnim të specializuar.

Bursat kanë qënë në dispozicion për kandidatët në tre grupe të ndryshme: target grupi 1, 2 dhe 3.

Për më shumë informacion ju lutem vizitoni:

http://www.joineuseepenta.eu/

http://www.basileus.ugent.be/index.asp

Ose mund të na shkruani në adresënThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.

INFORMACION

Rreth Nesh

FAKULTETET

ADRESA

Rektorati,

Sheshi "Nënë Tereza" 

Kutia Postare Nr. 183

Tiranë, Shqipëri

Kreu Rreth nesh Marrëdhëniet me Jashtë Projektet Programi Erasmus Mundus Action 2