Partnerët

Universiteti i Tiranës bashkëpunon me të gjitha universitetet publike në Republikën e Shqipërisë dhe me ato private. Hapja e vendit dhe ndryshimet demokratike të viteve ‘90 ndikuan në hapjen dhe integrimin e Universitetit të Tiranës për bashkëpunime me pedagogë dhe universitete të huaja evropiane e më gjerë. Aktualisht, ky universitet ka lidhur marrëveshje bashkëpunimi me shumë universitete, ku mund të veçojmë bashkëpunimin frytdhënës me Universitetin e Bambergut në Gjermani, Universitetin e Nebraska-Linkoln në SHBA, nga bashkëpunimi me të cilët janë ngritur programe të ndryshme master, si dhe janë ftuar profesorë për të kontribuar në mësimdhënie dhe në ofrimin e përvojës së përparuar gjermane dhe amerikane.

Universiteti i Tiranës, në kuadër të bashkëpunimit, ka ofruar profesorët e tij për të ndihmuar në mësimdhënie dhe për të përcjellë përvojën akademike shqiptare në Universitetin e Prishtinës, Universitetin Shtetëror të Tetovës, Universitetin e Evropës Juglindore, po të Tetovës, Universitetin e Beogradit, në Universitetin e Palermos dhe të Kozenzës, Itali, në Universitetin e Trakës, Turqi, etj.   

 

Më konkretisht, marrëveshje bashkëpunimi janë lidhur me:

 

Rrjetet e Huaja

 
Universiteti i Tiranës është anëtar i disa rrjeteve universitare të krijuara nga universitete të huaja apo edhe me nismën e vetë Universitetit të Tiranës, siç është së fundi krijimi i Rrjetit të Universiteteve Shqipfolëse, më 14 qershor 2008, në qytetin e Kukësit, një ngjarje e rëndësishme mbarëkombëtare.
 
Konkretisht, Universiteti i Tiranës është anëtar i:
 

 

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.

ADRESA

Rektorati,

Sheshi "Nënë Tereza" 

Kutia Postare Nr. 183

Tiranë, Shqipëri