Partnerët

Universiteti i Tiranës bashkëpunon me të gjitha universitetet publike në Republikën e Shqipërisë dhe me jo publike.Hapja e vendit dhe ndryshimet demokratike të viteve ‘90 ndikuan në hapjen dhe integrimin e Universitetit të Tiranës për bashkëpunime me pedagogë dhe universitete të huaja evropiane e më gjerë. Aktualisht, ky universitet ka lidhur marrëveshje bashkëpunimi me shumë universitete, ku mund të veçojmë bashkëpunimin frytdhënës me Universitetin e Bambergut në Gjermani, Universitetin e Nebraska-Linkoln në SHBA, nga bashkëpunimi me të cilët janë ngritur programe të ndryshme master, si dhe janë ftuar profesorë për të kontribuar në mësimdhënie dhe në ofrimin e përvojës së përparuar gjermane dhe amerikane.

Universiteti i Tiranës, në kuadër të bashkëpunimit, ka ofruar profesorët e tij për të ndihmuar në mësimdhënie dhe për të përcjellë përvojën akademike shqiptare në Universitetin e Prishtinës, Universitetin Shtetëror të Tetovës, Universitetin e Evropës Juglindore, po të Tetovës, Universitetin e Beogradit, në Universitetin e Palermos dhe të Kozenzës, Itali, në Universitetin e Trakës, Turqi, etj.   

 • Universiteti i Studimeve të Genovës, Itali;
 • Universiteti i Studimeve të Republikës së San Marino, Itali;
 • Universitetit të Romës “Tor Vergata”, Itali;
 • Universitetit i Camerinos, Itali;
 • Universiteti i Salentos, Itali;
 • Universiteti i Torinos,, Itali
 • Universiteti i Ferrarës, Itali;
 • Universiteti i Dytë të Napolit, Itali;
 • Universiteti i Beogradit, Serbi;
 • Universiteti i Prizrenit;
 • Universiteti i Prishtinës
 • Universiteti i Tetovës;
 • Universiteti i Mitrovicës;
 • Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani”;
 • Universiteti i “Sh. Kiril dhe Metodi”, Shkup;
 • Universiteti Metropolitan, Tiranë;
 • Universiteti Hëna e Plotë (Bedër);
 • Universitetit Epoka;
 • Universiteti SHLP Mesdhetare e Shqipërisë;
 • Universiteti i Arteve;
 • Universiteti i Lodz-it Poloni;
 • Universiteti i Coimbra Portugali;
 • Universiteti i Lisbon University Institute, Portugali;
 • Universiteti i Nuernberg, Gjermani;
 • Universiteti i Hacettepe, Ankara Turqi;
 • Universiteti i Craiova Rumani;
 • Universiteti i St.Cyril & St.Methodius të Veliko Turnovo, Bullgari;
 • Universiteti i Teacher Education State of Vaud, Sëitzerland;
 • Universiteti i Atatürk Erzurum, Turqi;
 • Universiteti i Florida USA;
 • Universiteti i Shkencave të Aplikuara Kodolanyi Janos Hungari
 • Universiteti i Shtetit të Mississippit; SH.B. A
 • The Max Planck Society for the Advancement of Sience; Gjermani
 • Universiteti i Tianjin të Financës dhe Ekonomisë, Kinë;
 • Universiteti i studimeve të Gjuhëve të Huaja, Kinë
 • Instituti i Konfucit, Kinë
 • Universiteti i Limozhit, Francë;
 • Universiteti i Poitiers,
 • Universiteti i Stendhal-it, Francë;
 • Universiteti iParis Ouest Nanterre La Défense, Francë;
 • Universiteti i Strasburgut, Francë;
 • Universiteti i Janinës, Greqi;
 • Universiteti i Aristoteli I Selanikut , Greqi;
 • Universiteti i Romës “La Sapienza”;
 • Instituti Kombëtar të Fizikës Nukleare (INFN), Itali
 • Deloitte Sh.P.K;
 • ETS Global BV;
 • Këshilli i Qarkut Tiranë;
 • Komisioneri për Mbrojtjen e të Dhënave Personale;
 • Fondacioni EDS;
 • Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë;
 • Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan;
 • Ministria e Ekonomisë, Tregëtisë dhe Energjitikës së Shqipërisë;
 • Qendra Protik;
 • Posta Shqiptare sh.a;
 • Unioni i Gjyqëtarëve të Shqipërisë;
 • Eurosig sh.a;
 • Policia e Shtetit;
 • DM Consulting Services Albania shpk;
 • Drejtoria e Përgjithshme të Shërbimit të Provës;
 • Akademia e Sigurisë;
 • Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim
 • Shoqata “George C. Marshall”;
 • Akademia e Forcave të Armatosura;
 • Universiteti Metropolitan
 • Agjensia Spanjolle të Bashkëpunimit Ndërkombëtar për Zhvillim
 • Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë;
 • Universiteti i n Charls
 • Kuvendi i Republikës së Shqipërisë,
 • Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale,
 • Universiteti i Blaise Pascal Clermont Ferrand II,

Rrjetet e Huaja

Universiteti i Tiranës është anëtar i disa rrjeteve universitare të krijuara nga universitete të huaja apo edhe me nismën e vetë Universitetit të Tiranës, siç është së fundi krijimi i Rrjetit të Universiteteve Shqipfolëse, më 14 qershor 2008, në qytetin e Kukësit, një ngjarje e rëndësishme mbarëkombëtare.

Konkretisht, Universiteti i Tiranës është anëtar i:

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.

INFORMACION

Rreth Nesh

FAKULTETET

ADRESA

Rektorati,

Sheshi "Nënë Tereza" 

Kutia Postare Nr. 183

Tiranë, Shqipëri

Kreu Rreth nesh Marrëdhëniet me Jashtë Partnerët