Partnerët

Universiteti i Tiranës bashkëpunon me të gjitha universitetet publike në Republikën e Shqipërisë dhe me jo publike.Hapja e vendit dhe ndryshimet demokratike të viteve ‘90 ndikuan në hapjen dhe integrimin e Universitetit të Tiranës për bashkëpunime me pedagogë dhe universitete të huaja evropiane e më gjerë. Aktualisht, ky universitet ka lidhur marrëveshje bashkëpunimi me shumë universitete, ku mund të veçojmë bashkëpunimin frytdhënës me Universitetin e Bambergut në Gjermani, Universitetin e Nebraska-Linkoln në SHBA, nga bashkëpunimi me të cilët janë ngritur programe të ndryshme master, si dhe janë ftuar profesorë për të kontribuar në mësimdhënie dhe në ofrimin e përvojës së përparuar gjermane dhe amerikane.

Universiteti i Tiranës, në kuadër të bashkëpunimit, ka ofruar profesorët e tij për të ndihmuar në mësimdhënie dhe për të përcjellë përvojën akademike shqiptare në Universitetin e Prishtinës, Universitetin Shtetëror të Tetovës, Universitetin e Evropës Juglindore, po të Tetovës, Universitetin e Beogradit, në Universitetin e Palermos dhe të Kozenzës, Itali, në Universitetin e Trakës, Turqi, etj.   

 • Universiteti i Studimeve të Genovës, Itali;
 • Universiteti i Studimeve të Republikës së San Marino, Itali;
 • Universitetit të Romës “Tor Vergata”, Itali;
 • Universitetit i Camerinos, Itali;
 • Universiteti i Salentos, Itali;
 • Universiteti i Torinos,, Itali
 • Universiteti i Ferrarës, Itali;
 • Universiteti i Dytë të Napolit, Itali;
 • Universiteti i Beogradit, Serbi;
 • Universiteti i Prizrenit;
 • Universiteti i Prishtinës
 • Universiteti i Tetovës;
 • Universiteti i Mitrovicës;
 • Universiteti i Gjakovës “Fehmi Agani”;
 • Universiteti i “Sh. Kiril dhe Metodi”, Shkup;
 • Universiteti Metropolitan, Tiranë;
 • Universiteti Hëna e Plotë (Bedër);
 • Universitetit Epoka;
 • Universiteti SHLP Mesdhetare e Shqipërisë;
 • Universiteti i Arteve;
 • Universiteti i Lodz-it Poloni;
 • Universiteti i Coimbra Portugali;
 • Universiteti i Lisbon University Institute, Portugali;
 • Universiteti i Nuernberg, Gjermani;
 • Universiteti i Hacettepe, Ankara Turqi;
 • Universiteti i Craiova Rumani;
 • Universiteti i St.Cyril & St.Methodius të Veliko Turnovo, Bullgari;
 • Universiteti i Teacher Education State of Vaud, Sëitzerland;
 • Universiteti i Atatürk Erzurum, Turqi;
 • Universiteti i Florida USA;
 • Universiteti i Shkencave të Aplikuara Kodolanyi Janos Hungari
 • Universiteti i Shtetit të Mississippit; SH.B. A
 • The Max Planck Society for the Advancement of Sience; Gjermani
 • Universiteti i Tianjin të Financës dhe Ekonomisë, Kinë;
 • Universiteti i studimeve të Gjuhëve të Huaja, Kinë
 • Instituti i Konfucit, Kinë
 • Universiteti i Limozhit, Francë;
 • Universiteti i Poitiers,
 • Universiteti i Stendhal-it, Francë;
 • Universiteti iParis Ouest Nanterre La Défense, Francë;
 • Universiteti i Strasburgut, Francë;
 • Universiteti i Janinës, Greqi;
 • Universiteti i Aristoteli I Selanikut , Greqi;
 • Universiteti i Romës “La Sapienza”;
 • Instituti Kombëtar të Fizikës Nukleare (INFN), Itali
 • Deloitte Sh.P.K;
 • ETS Global BV;
 • Këshilli i Qarkut Tiranë;
 • Komisioneri për Mbrojtjen e të Dhënave Personale;
 • Fondacioni EDS;
 • Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë;
 • Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan;
 • Ministria e Ekonomisë, Tregëtisë dhe Energjitikës së Shqipërisë;
 • Qendra Protik;
 • Posta Shqiptare sh.a;
 • Unioni i Gjyqëtarëve të Shqipërisë;
 • Eurosig sh.a;
 • Policia e Shtetit;
 • DM Consulting Services Albania shpk;
 • Drejtoria e Përgjithshme të Shërbimit të Provës;
 • Akademia e Sigurisë;
 • Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim
 • Shoqata “George C. Marshall”;
 • Akademia e Forcave të Armatosura;
 • Universiteti Metropolitan
 • Agjensia Spanjolle të Bashkëpunimit Ndërkombëtar për Zhvillim
 • Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë;
 • Universiteti i n Charls
 • Kuvendi i Republikës së Shqipërisë,
 • Komisioneri për të Drejtën e Informimit dhe Mbrojtjen e të Dhënave Personale,
 • Universiteti i Blaise Pascal Clermont Ferrand II,

Rrjetet e Huaja

Universiteti i Tiranës është anëtar i disa rrjeteve universitare të krijuara nga universitete të huaja apo edhe me nismën e vetë Universitetit të Tiranës, siç është së fundi krijimi i Rrjetit të Universiteteve Shqipfolëse, më 14 qershor 2008, në qytetin e Kukësit, një ngjarje e rëndësishme mbarëkombëtare.

Konkretisht, Universiteti i Tiranës është anëtar i:

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.

ADRESA

Rektorati,

Sheshi "Nënë Tereza" 

Kutia Postare Nr. 183

Tiranë, Shqipëri

Kreu Rreth nesh Marrëdhëniet me Jashtë Partnerët