Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja i ka fillimet e veta në vitin 1947, viti i themelimit të Katedrës së Gjuhës Ruse. Katedra e Gjuhës Ruse ka funksionuar në kuadrin e një Instituti 2-vjeçar, i cili në vitin 1951 u shndërrua  në Institut të Lartë Pedagogjik. Me krijimin e Universitetit të Tiranës më 1957, Katedra e Gjuhës Ruse kalon si degë në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë.

Në shtator të vitit 1991, krijohet Fakulteti i Gjuhëve të Huaja. Ky fakultet në përbërjen e tij kishte Katedrën e Gjuhës Ruse, Katedrën e Gjuhës Angleze, Katedrën e Gjuhës Frënge dhe Katedrën e Gjuhës Italiane. Në vitin 1992 fakultetit i shtohet Katedra e Gjuhës Gjermane, Në vitin 1995 krijohet Departameni i Gjuhëve Sllavo- Ballkanike i cili në përbërjen e tij përfshiu Degën e Gjuhës Rusë, Degën e Gjuhës Turke (1996) dhe degën e Gjuhës Greke(1998). Në vitin 2008 fakultetit i shtohet edhe departamenti i Gjuhës Spanjolle.

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja ka degën e gjuhës angleze në Filialin e Sarandës dhe në Filialin e Kukësit të Universitetit të Tiranës.

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja ka sistemin Part-Time vetëm në ciklin e parë të studimit, Bachelor dhe në kurrikulat e tij nuk ka program studimi në Master Profesional.

Dekani i Fakultetit të Gjuhëve të Huaja është Prof. Dr. Artur Sula

Zv. Dekan për ciklin e parë të studimeve Dr. Alban Foçi

Zv. Dekan për ciklin e dytë të studimeve Dr. Albana Çoni/Shijaku

Zv. Dekan për ciklin e tretë të studimeve Dr. Rudina Vrioni

Zv. Dekan për marrëdhëniet me jashtë dhe këshillimin e karrierës Dr. Adrian Haxhilari

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, përbëhet nga gjashtë departamente:

Departamenti i Gjuhës Angleze - Përgjegjës Prof. Dr. Viktor Ristani

Departamenti i Gjuhë Frënge - Përgjegjëse Prof. Dr. Eldina Nasufi

Departamenti i Gjuhë Gjermane - Përgjegjëse Prof. Dr. Brikena Kadzadei

Departamenti i Gjuhë Italiane - Përgjegjëse Prof. Asoc Diana Kastrati

Departamenti i Gjuhë Spanjolle - Përgjegjëse Prof. Asoc. Anastasi Prodani

Departamenti i Gjuhës Sllavo - Ballkanike - Përgjegjëse Prof. Asoc. Sofia Delijorgji

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja e ka selinë e vet me zyra dhe auditorë në Rrugën e Elbasanit dhe ndan të njëjtën ndërtesë me Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë. FGJH disponon mjediset: Godina A (kati II dhe III) dhe Godina B (Kati I dhe II).

Adresa: Rruga e Elbasanit, Tiranë.

Kontakte:

Tel: +355 4 2452610

Website: www.fgjh.edu.al

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.

INFORMACION

Rreth Nesh

FAKULTETET

ADRESA

Rektorati,

Sheshi "Nënë Tereza" 

Kutia Postare Nr. 183

Tiranë, Shqipëri

Kreu Fakultetet Fakultetet Fakulteti i Gjuhëve të Huaja