You are here: Home Fakultetet Fakulteti i Ekonomisë

Miresevini ne UT

Fakulteti i Ekonomisë

Dekani

Prof. Dr. Sulo HADERI

 

Website: http://www.fakultetiekonomise.edu.al/

 

 

Sekretare e Dekanit  +355 4 2345789

 

Keshilli i fakultetit te ekonomise

Albana Hashorva - Departamenti i Ekonomiksit

Dhori Kule - Departamenti i Ekonomiksit

Shkëlqim Cani - Departamenti i Ekonomiksit

Ahmet Mançellari - Deparatmenti i Ekonomiksit

Tonin Kola - Departamenti i Ekonomiksit

Raimonda Duka - Departamenti i Ekonomiksit

Shyqyri Llaci - Departamenti i Menaxhimit

Doloresa Sinanaj - Departamenti i Menaxhimit

Arjan Qefalia - Departamenti i Menaxhimit

Mimoza Kasimati - Departamenti i Menaxhimit

Zana Koli - Departamenti i Menaxhimit

Vjollca Hysi - Departamenti i Marketing-Turizmit

Arjan Abazi - Departamenti i Marketing-Turizmit

Ilia Kristo - Departamenti i Marketing-Turizmit

Mirdaim Axhami -  Departamenti i Marketing-Turizmit

Sotiraq Dhamo - Departamenti i Kontabilitetit

Juljan Naqellari - Departamenti i Kontabilitetit

Ingrid Shuli - Departamenti i Kontabilitetit

Manjola Naço - Departamenti i Kontabilitetit

Edlira Luçi - Departamenti i Financës

Oltion Rrumbullaku - Deparatmenti i Financës

Gentiana Sharku - Departamenti i Financës

Sherif Bundo - Departamenti i Financës

Lavdosh Zaho - Departamenti i Financës

Kozeta Sevrani - Dep.Mat.Stat.Informatik

Thoma Mitre - Dep.Mat.Stat.Informatik

Fatmir Memaj - Dep.Mat.Stat.Informatik

Rovena Bahiti - Dep.Mat.Stat.Informatik

Dhimitri Tole - Dep.Mat. Stat.Informatik

Besa Shahini - Dep.Mat.Stat.Informatik

Ermal Haxhiaj - Staf joakademik

Lindita Zykaj - Staf joakademik

Bobi Xhaxho - Student

Ermir Hoxha - Student

Alban Mullaj - Student

Megi Nuhu - Student

Blerina Hoxha - Student


 

Historiku

Historiku: (Përshkrim i përgjithshëm i institucionit)

Fakulteti i Ekonomisë është një nga tetë fakultetet e Universitetit të Tiranës, i cili është nën varësinë e Ministrisë së Arsimit dhe të Shkencës.
Fakulteti i Ekonomisë është formuar në vitin 1952, me emrin Instituti i Lartë i Ekonomisë. Në vitin 1957, me krijimin e Universitetit të Tiranës, ai u përfshi në atë Universitet me emrin Fakulteti i Ekonomisë. Në atë kohë Fakulteti i Ekonomisë ofronte diploma vetëm në dy degë: degën e Ekonomisë dhe degën e Kontabilitetit.

Gjatë viteve që pasuan Fakulteti i Ekonomisë u zgjerua dhe në vitin 1990 ai ofronte diploma në gjashtë degë: Ekonomist për Industrinë, Ekonomist për Financë, Ekonomi Politike, Ekonomist për Tregtinë, Ekonomist për Statistikë dhe Merceologji. Deri në vitin akademi 1990- 1991 programet mësimore të Fakultetit të Ekonomisë kanë qenë ndërtuar mbi bazën e parimeve të ekonomisë të centralizuar dhe kanë qenë të orientuar drejt përvojës së universiteteve lindore.

Fakulteti i Ekonomisë është më i vjetri, duke e krahasuar atë me fakultetet përkatëse në universitetet e tjerë shqiptarë që ofrojnë diploma në fushën e ekonomisë, biznesit, marketingut, turizmit, etj. Gjatë periudhës 1991-2006, e cila përputhet me periudhën e transformimit drejt ekonomisë së tregut, Fakulteti i Ekonomisë është riorganizuar dhe ristrukturuar rrënjësisht në formë dhe përmbajtje. Sot ky fakultet emërtohet Fakulteti i Ekonomisë. Aktualisht, fakulteti operon në bazë të programeve të reja mësimore, në përputhje me programet e shkollave perëndimore, bazuar në deklaratën e Bolonjës dhe të përshtatura ndaj kushteve konkrete të vendit tonë.

Këshilli i fakultetit, sipas ligjit për arsimin e lartë, është organ epror kolegjial, i zgjedhur, i cili vendos për problemet më të rëndësishme të Fakultetit në fushën e mësimit, kërkimit shkencor dhe atë administrative e financiare. Ai përbëhet nga  përfaqësues të personelit mësimor shkencor të Fakultetit, të punonjësve mësimorë, të administratës dhe të studentëve. Përbërja e tij dhe mënyra e zgjedhjes përcaktohen në Rregulloren e Zgjedhjeve dhe dispozita të veçanta  për zgjedhjet në Universitetin e Tiranës. Mandati i Këshillit është 4 vjeçar. Mënyra e mbledhjes, votimi e gjithçka tjetër që ka të bëjë me to,  vendosen në Rregulloren e Brendëshme të Këshillit të Fakultetit.

Autoritetet drejtuese të fakultetit janë dekani dhe përgjegjësat e departamenteve. Zv/Dekani është përgjegjës për veprimtarinë shkencore dhe procesin mësimor. Përgjegjës për ndjekjen e problemeve ekonomike dhe administrative është Kancelari.

Website: http://www.fakultetiekonomise.edu.al/

Sekretare e Dekanit  +355 4 2345789 

 

Portali Universitar

Lajme


E-mail

Kliko per te hyre tek posta juaj personale. Nese keni probleme me hyrjen ne posten elektronike kliko ketu...

Legjislacioni

Romeral Arkiva e Ligjeve, Akteve Nënligjore, VKM dhe Udhëzimeve

Doktoratura ne UT

E-LEARNING


Artikujt me te pare

Artikuj te fundit

Kontakto me ne

Rektorati i Universitetit të Tiranës .....

  • Adresa: Sheshi "Nënë Tereza" Tirana, Albania
  • Kutia Postare Nr 183
  • Tel: 355 4 222840
  • Fax: + 355 4 2223981
  • Email: info@unitir.edu.al
  • Website: www.unitir.edu.al
  • Skype user: infounitir
  • Working Time from Monday to Friday 8:30 AM - 16:30
elektronik sigara elektronik sigarakiz oyunlaribahce citisearch porn tube evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat film izle film izle film izle film izle film izle porntube youjizzpornhub cati cikis merdivenleri makaslı çatı merdivenleri cati pencereleri taş duvar kaplamaları patlatma taş duvar kaplamalarıPorno