Përgjegjës i departamentit

Prof. Ass. Edlira LUCI


Website: http://www.fakultetiekonomise.edu.al

Departamenti i Financës

Pershkrimi i Departamentit te Finances
 

Departamenti i Financës është krijuar duke ruajtur vazhdimësinë nga dy katedrat, ato të Financës dhe të Kontabilitetit, që kanë ekzistuar deri në vitin 1992.
Deri në dhjetor të viti 2004 departamenti quhej Departament i Financë Kontabilitetit. Në atë vit departamenti u nda në dy pjesë, në Departamentin e Financës dhe Departamentin e Kontabilitetit. Katedra e Financës është krijuar krahas me krijimin e Institutit  të Lartë Ekonomik në vitin 1952 e më pas me krijimin e Fakultetit të Ekonomisë në Universitetin e Tiranës në vitin 1957.Departamenti mbulon mbi 17 disiplina që ofrohen në nivele të ndryshme në të gjitha degët e fakultetit të Ekonomisë të UT por edhe në fakultete të tjera. Departamenti është angazhuar në një punë intensive për përsosjen e planeve dhe programeve mësimore si dhe në përgatitjen e botimin e teksteve, leksioneve të parashkruara e përkthimeve, për ta afruar sa më shumë nivelin e disiplinave që mbulon me ato bashkëkohore perëndimore. Gjithashtu, departamenti i financës është përgjegjës për programin pasuniversitar “Master në Financë (MF), master i cili sapo ka filluar në vitin e parë në Tetor 2006 si Masteri i vetëm në fushën e financave në Shqipëri. Ky departament drejton edhe kursin pasuniversitar njëvjeçar të financë-bankës të krijuar si rezultat i një projekti trevjeçar bashkëpunimi me partnerë evropianë Universiteti i Ankonës në Itali, Universiteti i Maçeratës në Itali, Universiteti i Uellsit në Angli etj.), në kuadrin e një projekti TEMPUS.  Ky kurs vazhdon që prej vitit 1997.

Departamenti gjithashtu jep kontributin e tij shkencor e profesional në fusha e sektorë të ndryshëm të ekonomisë e bisnesit të vendit. Një kontribut i vlerësuar është në fushën e kërkimeve shkencore në formën e artikujve, monografive, konferencave shkencore, etj.  Departamenti ka kontakte bashkëpunimi me mjaft departamente të universiteteve të huaja perëndimore në SHBA, Angli, Itali, Gjermani, Francë, Slloveni, Maqedoni, etj.

Departamenti i Financës, aktualisht ka 15 pedagogë efektivë nga të cilët 4 profesorë, 2 doktorë shkencash, 4 pedagogë me diplomë Master në Financë, 3 pedagogë me diplomë Master në Administrim Biznes dhe 2 asistentë të rinj të angazhuar intensivisht në kualifikimin pasuniversitar dhe që përballojnë me sukses një ngarkesë të konsiderueshme pedagogjike, duke rekrutuar në këtë degë studentët më të mirë të vendit.

Gjithashtu në Departamentin e Financës janë të angazhuar edhe pedagogët e jashtëm me përvojë në institucione të rëndësishme financiare të vendit dhe me gradë shkencore si dhe disa asistentë të rinj të fushës së financës, bankës e biznesit që angazhohen sipas nevojave në disiplina të ndryshme. Ndërmjet tyre mund të përmendim: Prof. Asoc. Dr. Orfea Dhuci (Alpha BANK), Dr. Flora Musta (AMF), Dr. Robert Lukaj  (Fondi ”BESA”), Dr. Selman Lamaj, Banka Credins), Dr. Edvin Stefani (Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve të RSH), Teuta Baleta, zv. Guvernatore e Bankës së Shqipërisë, etj.

 

Kontakto
Departamenti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel/Fax: +355-4-223-45-789

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.
Kreu