Unitir

Dekani

Klodeta Dibra. Diplomohet për “Gjuhë dhe letërsi Italiane” në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, 1988. Kurse dhe specializime të shumta, vizita pune në disa universitete evropiane (Itali, Francë, Britani e Madhe, Kroaci, Maqedoni etj). Marrja e Gradës “Doktor i Shkencave” në fushën e Gjuhësisë, 1997. Marrja e Titullit “Profesor i Asociuar”, 2001. Pedagoge dhe Dekane e Fakultetit të Gjuhëve të Huaja.

Curriculum Vitae e Dekanit të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja
Kontakto: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Website: www.unitir.edu.al

Sekretare e Dekanit  +355 4 2452610
Sekretari  Mësimore +355 4 2341928 

 

Keshilli i fakultetit te gjuheve te huaja

Elida Tabaku - Departamenti i gjuhës angleze

Albert Sheqi - Departamenti i gjuhës angleze

Maksim Daiu - Departamenti i gjuhës angleze

Viktor Ristani - Departamenti i gjuhës angleze

Shpresa Delija - Departamenti i gjuhës angleze

Daniela Tamo - Departamenti i gjuhës angleze

Uk Buçpapaj - Departamenti i gjuhës angleze

Petraq Buka - Departamenti i gjuhës angleze

Artur Sula - Departamenti i gjuhës italiane

Adrian Haxhillazi - Departamenti i gjuhës italiane

Diana Kastrati - Departamenti i gjuhës italiane

Arben Skëndaj - Departamenti i gjuhës italiane

Esmeralda Kromidha - Departamenti i gjuhës frënge

Saverina Pasho - Departamenti i gjuhës frënge

Andromaqi Haloçi - Departamenti i gjuhës frënge

Lorena Dedja - Departamenti i gjuhës frënge

Brikena Kadzadej - Departamenti i gjuhës gjermane

Mihallaq Zelexhiu - Departamenti i gjuhës gjermane

Sofia Delijorgji - Dep.i gjuhëve sllavo-ballkanike

Avni Xhelili - Dep.i gjuhëve sllavo-ballkanike

Anastasi Prodani - Departamenti i gjuhës spanjolle

Zhaneta Dautaj - Staf joakademik

Aldo Rama - Student

Astrit Berisha - Student

Historiku

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja e ka selinë e vet me zyra dhe auditorë në Rrugën e Elbasanit dhe ndan të njëjtën ndërtesë me Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë. FGJH disponon mjediset: Godina A (kati II dhe III) dhe Godina B (Kati I dhe II).
FGJH i ka fillimet e veta në vitin 1947, viti i themelimit të Katedrës së Gjuhës ruse. Katedra e gjuhës ruse ka funksionuar në kuadrin e një Instituti 2-vjeçar, i cili në vitin 1951 u shndërrua  në Institut të lartë pedagogjik.
Me krijimin e Universitetit të Tiranës më 1957, Katedra e Gjuhës ruse kalon si degë në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë. Në vitin 1960 hapet Katedra e Gjuhës angleze, në 1965 Katedra e Gjuhës frënge, në 1984 katedra e Gjuhës italiane, në 1992 katedra e Gjuhës gjermane, në 1998 Dega e gjuhës greke, në 1996 Dega e Gjuhës turke dhe në vitin 2008 dega e Gjuhës spanjolle.

Kontakto
Departamenti: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Tel/Fax: +355-4-23-71-668

 

You are here: Home Fakultetet Fakultetet Fakulteti i Gjuhëve të Huaja