You are here: Home Fakultetet Fakulteti i Shkencave Sociale Departamenti i Psikologji-Pedagogjisë

Miresevini ne UT

Departamenti i Psikologji-Pedagogjisë

Përgjegjës i departamentit të Pedagogjisë dhe Psikologjisë

Adem Tamo, ka kryer studimet universitare për gjuhësi dhe letërsi në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë të Universitetit të Tiranës, 1981. . Doktor i Shkencave, 1989. Diploma për titullin pedagogjik “Profesor i asociuar”, 1995. Diploma për titullin Pedagogjik “Profesor”, 1999. Përgjegjës i departamentit të Pedagogjisë dhe Psikologjisë, Fakulteti i Shkencave Sociale, Univeristeti i Tiranës, Tiranë, Shqipëri.

Curriculum Vitae e Përgjegjësit të departamentit 

Kontakto: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Website: 
 

Historiku

Departamenti  i Psikologji – Pedagogjisë ka një histori mbi 50 vjeçare., histori që është e lidhur qysh në themelimin e tij me Universitetin e Tiranës. Departamenti u themelua nga një grup profesorësh të shkëlqyer të arsimuar kryesisht në Rusi dhe në vendet e europës lindore në fushën e psikologjisë dhe edukimit. Departament ishte pjesë e Fakultetit Histori – Filologji dhe shërbente për të kryer formimin profesional të mësuesve të rrinj që dilnin nga fakultetet e Universitetit të Tiranës, duke mbuluar të gjitha kurset e psikologjisë dhe pedagogjisë që jepeshin në kurrikulën e formimit të mësuesve.  
Ky staf akademik promovoi në vitin 1981 edhe kursin pasuniversitar një vjeçar ,me shkëputje nga puna , për të pregatitur specialist të fushës së psikologjisë dhe të fushës së arsimit. Ky program për nga niveli i tij dhe struktura organizative, ishte pararendës i programeve Master që u hapën pas vitit 2000.
Me ndryshimet transformuese të shoqërisë shqiptare në vitet 90-të, hapet në vitn 1992 Fakulteti i Shkencave Sociale, ku Departamenti Psikologji – Pedagogji është një nga tre departamentet themelues të këtij fakulteti.  
Detyra kryesore e departamentit në fillimin e viteve 90-të ishte :
•    Transformimi i planeve mësimor dhe programeve të përgatitjes së mësuesve sipas kërkesave të kohës  
•    Promovimi i kurseve të reja të psikologjisë dhe edukimit të cilat hedhin bazat e para të formimin të profesioneve të reja në shkencat sociale
•    Promovimi i shkencave psikologjike si bazë për përhapjen e profesionit të psikologut dhe punonjësit social
•    Bashkëpunimi i vazhdueshëm me universitetet perendimore nëpërmjet programeve të bashkëpunimit  me qëllim hartimin e kutikulave evropiane në fushën e shkencave sociale
•    Kualifikimin e vazhdueshëm nëpërmjet  vazhdimësisë së  programeve të doktoraturës të specialistëve shqiptar të fushave sociale    

Realizimi me sukses i këtij misioni, çoi në hapjen e degëes së psikologjisë në vitin 1996. Me kalimin e viteve, stafi akademik i Departamentit të psikologjisë dhe pedagopgjisë, duke reformuar programet mësimor dhe kurrikulat si dhe duke rritur eksperiencën profesionale  hapi në vitin 2001 , programin Master në drejtimin këshillim Psikologjik dhe drejtimin Mësimdhënie. Stafi akademik i Departamentit psikologji – pedagogji duke ju përgjigjur aderimit të Shqipërisë në kartën e Bolonjës, inicoi në vitin 2005 , transformimin e kutikulave mësimore duke i ndarë në dy cikle studimi. .  


Sot stafi akademik i departamentit Psikologji dhe pedagogji  ka 21 pedagog. Numri i studentëve të psikologjisë Ndërsa në ciklin e parë të studimeve numërohen mbi 350 studentë dhe Shkalla e tyre e kualifikimit është :
•    3 me titullin profesor
•    5 me titullin profesor i associuar
•    2 me titullin doktor
•    11 me titullin Master i nivelit të dytë dhe të regjistruar në doktoraturë   


Sot departamenti mbulon një seri programesh si
•    Programin e ciklit të parë ( bachelor) në fushën e psikologjisë
•    Programin e nivelit të dytë në psikologjinë shkollore e organizacionale
•    Programin e nivelit të dytë në psikologjinë klinike e të zhvillimit
•    Programin master i nivelit të parë në këshillim psikologjik
•    Programin master i nivelit të parë në orientimin profesional
•    Programin master i nivelit të parë për mësues të shkencave sociale
•    Programin master i nivelit të parë në menaxhim dhe administrim arsimi
•    Programin master i nivelit të dytë në kërkimin psikologjik
•    Programin master i nivelit të dytë në edukim
•    Programin e doktoraturës në fushën e psikologjisë
•    Programin e doktoraturës në fushën e Edukimit.

 

Kontakto
Departamenti: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Tel/Fax: +355-4-222-30-369

 

 

Portali Universitar

Lajme


E-mail

Kliko per te hyre tek posta juaj personale. Nese keni probleme me hyrjen ne posten elektronike kliko ketu...

Legjislacioni

Romeral Arkiva e Ligjeve, Akteve Nënligjore, VKM dhe Udhëzimeve

Doktoratura ne UT

E-LEARNING


Artikujt me te pare

Artikuj te fundit

Kontakto me ne

Rektorati i Universitetit të Tiranës .....

  • Adresa: Sheshi "Nënë Tereza" Tirana, Albania
  • Kutia Postare Nr 183
  • Tel: 355 4 222840
  • Fax: + 355 4 2223981
  • Email: info@unitir.edu.al
  • Website: www.unitir.edu.al
  • Skype user: infounitir
  • Working Time from Monday to Friday 8:30 AM - 16:30
elektronik sigara elektronik sigarakiz oyunlaribahce citisearch porn tube evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat film izle film izle film izle film izle film izle porntube youjizzpornhub cati cikis merdivenleri makaslı çatı merdivenleri cati pencereleri taş duvar kaplamaları patlatma taş duvar kaplamalarıPorno