Career-Service

Titulli i projektit:
Qendrat “Career- Service”
 
 
Koha dhe Data:
Shkurt 2009
 
 
Subjektet përgjegjës:
Universiteti i Tiranës, Rektorati


Qëllimi:
•    Rritja e aftësisë konkurruese në rang kombëtar dhe ndërkombëtar për studentët me cilësi të veçanta
•    Realizimi i ciklit studimor me një qëllim ose shënjestër të përcaktuar dhe orientuar mirë
•    Përgatitja për përballjen me tregun e punës të Studentëve Bachelor, përgatitje që nuk përftohet e plotë me anë të programeve aktuale të kurikulave universitarë
•    Krijimi i kontakteve dhe urave lidhëse midis biznesit dhe universitetit duke bërë të mundur që tregu universitar ti përgjigjet ligjeve ekonomike të kërkesë – ofertës, pra ti ofrojmë tregut atë për të cilën ai ka më shumë nevoje.
•    Krijimi i një mundësie reale, të shpejtë, interaktive informacioni për të gjithë studentët e Universitetit te Tiranës

Read more...

Mini Futboll

Titulli i projektit:
Jo vetëm ushqim të Mëndjes por edhe të trupit


Koha dhe Data:
Janar- Dhjetor 2009


Subjektet përgjegjës:

Universiteti i Tiranes, RektoratiQëllimi:

•    Amjentet Universitare te mos shihen vetëm si vënde të edukimit dhe stërvitjes së mëndjes pore dhe të trupit duke u munduar në gjetjen e nje ekuilibri harmonic mes këtyre disiplinave.
•    Stimulimi I të rinjve Universitarë që të plotësojnë kohën e tyre të lirë me aktivitete sportive.
•    Krijimin e një kompeticioni sportive i cili të kthehet në një traditë në Universitetin e Tiranës dhe më gjerë.
•    Plotësimi I një kërkese që studentët kanë kohë që e drejtojnë praën institucionit tonë.

Read more...

Gazeta e Universitetit

Titulli i projektit:
Gazeta e Universitetit


Koha dhe Data:

Mars 2009 - Mars 2010


Subjektet përgjegjës:
Universiteti i Tiranës, Rektorati


Përshkrimi i Projektit:

Mijëvjeçari i ri ka hyrë prej vitesh bashkë me të edhe shekulli i cili nga shumica është quajtur si shekulli informacionit. Këtyre përshtatjeve dhe nevojave të reja si në çdo fushë të jetës sonë po mundohet ti përshtatet edhe Universiteti i Tiranës. Në këtë frymë po punohet së bashku me Qeverinë dhe shumë aktorë të tjerë në informatizimin e universitetit gjithashtu edhe me plotësimin e nevojave të fakulteteve me kabinete informatike etj. Rektorati nga ana e tij është angazhuar në përmasimin e kushteve akademike por edhe ne mbajtjen e hapit ose ne shndërrimin e Institucionit pararojë në fushën e informimit të studentëve dhe stafit akademik të Universitetit të Tiranës. Për herë të parë në Historinë e tij 52 vjeçare Universiteti i Tiranës ka krijuar një Faqe Webi jo vetëm dinjitoze por do të thosha prestigjioze, ku krijohet tashmë hapësira që të gjithë pedagogët të kenë për herë të parë adresat e tyre zyrtare të E-mailit me domenin unitir.edu.al, e të gjithë studentët do të mund të bëhen anëtar të kësaj faqeje duke përdorur hapësirat e saj jo vetëm për tu informuar mbi tematika të ndryshme por edhe duke krijuar një urë të fortë komunikimi mes tyre dhe stafit akademik. Në vazhdimësi të projekteve të Rektoratit për përmirësimin e metodave informative është edhe projekti i radhës. Gazeta e Universitetit të Tiranës do të jenë një e përdyjavshme informative me tematika të gjera. Ajo do ti drejtohet jo vetëm stafit akademik por edhe te gjithë studentëve duke u dhënë mundësi që aty të mund të gjejnë edhe më tepër informacion dhe gjithashtu më tepër hapësira si për tu informuar ashtu edhe për tu shprehur. Kjo gazetë do të përbëhet nga 16 faqe me një format A3 (Tabloid) dhe fillimisht do të ketë një tirazh prej 5000 kopjesh nga të cilat 1500 do të shpërndahen falas për stafin akademik dhe institucione të tjera dhe 3500 do të jenë në shitje për studentët me çmimin simbolik prej 20 Lekë. Fitimet nga te cilat do te përdoren për rritjen e kapaciteteve studentore.

Read more...

ABONOHUNI

Sigurohuni që nuk do humbisni asnjë event nga UNITIR duke u abonuar në letërnjoftimin tonë.

Na Kontaktoni

Për çdo informacion ose pyetje, na kontaktoni:

Na ndiqni

Ne jemi edhe në Facebook. Na ndiqni dhe mbetemi ne kontakt.