Miresevini ne UT

Aktivitete

LAJMËRIM PËR PJESËMARRJE NË KONFERENCË NDËRKOMBËTARE SHKENCORE

Shkarko formularin e regjistrimit

Tema- “Rritja e nivelit të komunikimit ndërkulturor : nevojë e shoqërisë shqiptare"

                         10 Dhjetor 2010 (Tiranë)

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

Termi “Integrim” përbën sot objektin e shumë diskutimeve dhe debateve në Shqipëri. Ai është në qendër të aktualitetit politikoshoqëror, të mobilitetit profesional dhe universitar.

 Ndërkohë që aspirojmë të aderojmë në BE, është domosdoshmëri e kohës që të rrisim cilësinë e prezantimit tonë në mbarë botën, krahas drejtimeve të tjera ku pa dyshim, rolin kryesor do ta luajë komunikimi.

Skena e re politike, shoqërore, ekonomike si edhe zhvillimi i teknologjisë dhe organizimit të institucioneve në Shqipëri, ngrenë një sërë pyetjesh dhe  nxitin reflektimin veçanërisht për rolin e komunikimit ndërkulturor parë  në spektrin e zhvillimit të turizmit, të marrëdhënieve ndërinstitucionale brenda dhe  jashtë vendit si dhe të veçorive ndërkulturore të këtij komunikimi.

Në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja shkenca e komunikimit është bërthama e kurrikulave pasi aty formohen  mediatorët e ardhshëm  të komunikimit ndërkulturor dhe turistik.

Kjo konferencë mëton të ndërthurë mendime dhe studime të aktorëve të ndryshëm të fushës së komunikimit gjuhësor, dhe sidomos të komunikimit në fushën e profesionit.

Nëpërmjet studimeve apo analizave  të aktorëve të ndryshëm të  shkencës së komunikimit dhe të institucioneve të ndryshme (dikastere, media, biznese, etj.) synohet   të ndërgjegjësohet opinioni i përgjithshëm për rritjen e nivelit të komunikimit gjuhësor si mundësi e rritjes së imazhit të Shqipërisë brenda dhe jashtë vendit.

Konferenca do të zhvillohet me pjesëmarrjen e aktorëve të ndryshëm në fushën politike, sociale dhe ekonomike. Ky është dhe qëllimi i  saj, të krijojë një hapësirë komunikimi për të parë se ç’probleme të komunikimit ndërgjuhësor paraqiten sot në fusha të ndryshme profesionale apo institucione në kontekstin shqiptar.

Duke parë problematikën ekzistuese në fushën e komunikimit dhe duke bërë  qasje me përvojën e huaj mendojmë se do t’i vijmë në ndihmë kërkimit shkencor dhe përmirësimit të situatës në vend.

Punimet e konferencës do të reflektohen  në përmirësimin e vazhdueshëm të kurrikulave mësimdhënëse në nivel universitar dhe pasuniversitar në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja.

Do të reflektohet më thellë në hartimin e literaturës bazë dhe ndihmëse për studentët me qëllim që ata të jenë të parapërgatitur për ndërmarrjen e studimeve të tjera të mëtejshme në këtë fushe.

Konferenca do të organizohet me një seance plenare dhe më pas në dy panele. Numri i referuesve do të jetë rreth 25.

Referimet duhet të bazohen në studime origjinale të bëra ose në vazhdim, të mbështetura në një kuadër teorik dhe metodologjik (mbledhje dhe analizë e të dhënave) të qartë dhe të ekspozojnë rezultatet e arritura ose të pritshme.


Referimet shkencore dhe debati do të orientohen rreth këtyre çështjeve:

 1. Komunikimi në fushën e turizmit
 2. Strategji dhe teknika të komunikimit në promovimin e turizmit shqiptar.
 3. Komunikimi mediatik në përçimin e kulturave vendase dhe të huaja.
 4. Komunikimi ndërinstitucional në fushën politiko-shoqërore mes organizmave vendase dhe të huaja.

Komiteti shkencor i konferencës:

Prof.Dr. Drita Hadaj

Prof.Dr.Vjollca Bakiu

Prof.Dr. Klodeta Dibra

Prof.Dr. Avni Xhelili

Prof.Dr. Gjovalin Shkurtaj

Komiteti organizativ i konferencës:

Dr. Esmeralda Kromidha   

Ma. Albana Çoni                                    

Ma. Irena Ndreu                                      

Ma. Rudina  Vrioni

Ma. Drita Rira

Ma. Anida Kisi                                         


Adresa e kontaktit:

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Kalendari i veprimeve:

 • 15 tetor 2010: afati përfundimtar i dorëzimit të fletës së regjistrimit së bashku me abstraktin me rreth 300 fjalë.
 • 30 tetor 2010 : lajmërimi i pjesëmarrësve mbi pranimin e temës.
 • 10 nëntor: afati përfundimtar i dorëzimit të kumtesës së plotë.
 • 20 nëntor : lajmërim mbi vlerësimin përfundimtar të kumtesës nga komiteti shkencor i konferencës.

Shkëmbimi i informacionit do të bëhet nëpërmjet adresës elektronike të konferencës së sipër përmendur.

Gjuha e punës do të jetë shqipja për shqiptarët dhe anglisht, italisht, frëngjisht për të huajt.

Abstraktet do të dorëzohen në shqip dhe anglisht për të gjithë pjesëmarrësit. Pjesëmarrësit e huaj jo anglishtfolës kumtesën duhet ta paraqesin të shkruar në komitetin shkencor edhe në anglisht.

 Referimet e pjesëmarrësve do të botohen në Aktet e konferencës

 

Portali Universitar

Lajme


E-mail

Kliko per te hyre tek posta juaj personale. Nese keni probleme me hyrjen ne posten elektronike kliko ketu...

Legjislacioni

Romeral Arkiva e Ligjeve, Akteve Nënligjore, VKM dhe Udhëzimeve

Doktoratura ne UT

E-LEARNING


Artikujt me te pare

Artikuj te fundit

Kontakto me ne

Rektorati i Universitetit të Tiranës .....

 • Adresa: Sheshi "Nënë Tereza" Tirana, Albania
 • Kutia Postare Nr 183
 • Tel: 355 4 222840
 • Fax: + 355 4 2223981
 • Email: info@unitir.edu.al
 • Website: www.unitir.edu.al
 • Skype user: infounitir
 • Working Time from Monday to Friday 8:30 AM - 16:30
elektronik sigara elektronik sigarakiz oyunlaribahce citisearch porn tube evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat film izle film izle film izle film izle film izle porntube youjizzpornhub cati cikis merdivenleri makaslı çatı merdivenleri cati pencereleri taş duvar kaplamaları patlatma taş duvar kaplamalarıPorno