You are here: Home Rektorati Departamenti i Gjuhës Angleze

Miresevini ne UT

Departamenti i Gjuhës AnglezePërgjegjëse e Departamentit të Gjuhës angleze

Elida Tabaku, Ka mbaruar Shkollën e Mesme të Gjuhëve të Huaja, dega anglisht, më  1974 dhe Fakultetin e Gjuhëve të Huaja,  dega anglisht, UT, më 1978.
Ka punuar si mësuese në shkollën e mesme te rrethit të Lushnjës,  si inspektore dhe metodiste për gjuhët e huaja në këtë rreth. Nga viti 2003 punon si pedagoge në Departamentin e  gjuhës angleze të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja. Nga viti 2008 është përgjegjëse e departamentit.

Ka kryer Kurs pasuniversitar per Pedagogji dhe Psikologji, me shkëputje nga puna, Universiteti i Tiranës1982 dhe ka marrë  çertifikatë të studimeve pasuniversitare
Më 1996 fiton gradën shkenore  Doktore në fushën e mësimdhënies.
Jep lëndën e Analizës së tëkstit, Psikolinguistikë, Didaktikë e mësimdhënjes së Gjuhëve të huajë,  Shprehi të mësimdhenies së gjuhës angleze.
Ka marrë pjesë në seminare dhe workshope e konferenca për kualifikim të mësuesve të gjuhëve të huaja.
Problemet me interes të studimit janë testimi dhe vlerësimi, leximi, kurrikulat dhe zhvillimi profesional i mësuesit të gjuhëve të huaja.
Ka botuar artikuj mbi testimin e mesuesve,  gabimet dhe vlerësimet e studentëve, rolin e mësuesve  në mësimdhënjen e gjuhës së huaj, për zhvillimine  mendimit krijues të nxënësve, vlerësimin dhe vetvlerësimin.
Eshtë bashkëautore në libra universitar dhe të shkollës 9-vjeçare.

Curriculum Vitae e Përgjegjësit të departamentit 

Kontakto: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Website: http://www.unitir.edu.al

 

 

Historiku

Katedra e gjuhës Angleze është themeluar në shtator të vitit 1960. Kjo ishte katedra e dyte e gjuhëve të huaja që hapej në Universitetin Shteteror të Tiranes, pas asaj të gjuhës ruse. Destinacioni i vetem ishte pergatitja e mesuesve të ardhshem të gjuhës angleze dhe gjuhës e letersise shqipe për shkollat e mesme dhe tetëvjeçare. Duke filluar nga viti 1965, katedra filloi punen e saj për hartimin e programeve të reja mesimore, si dhe për hartimin e teksteve baze të shume lendeve. Në këtë menyre, ajo filloi të formesohet jo vetem si njesi administrative me vete, por edhe si  njesi mesimore e shkencore e pavarur. Duhet theksuar se, duke filluar nga kjo periudhe, pedagoget e kesaj katedre kanë punuar jo vetem në fushen e mesimdhenies, dhe në fushën e kualifikimit të mesuesve të anglishtes, por edhe në ate të kualifikimit të tyre të metejshem, sidomos në fushën e mbrojtjes së disertacioneve, perpilimit të fjaloreve të ndryshem, perkthimeve, etj. Në mënyrë që të plotësohen më mirë kerkesat e kohes, si dhe ato të tregut të punës për specialiste të profilizuar, gjate periudhes 1997-1998, në vazhdim të perpjekjeve të meparshme, në Departamentin e Anglishtes u hartuan plane të reja mesimore, të cilat parashikonin futjen
e dy profileve të reja, perkatesisht perkthim-interpretim dhe studime britanike e amerikane. Planet e reja mesimore u zbatuan per here te pare gjate vitit akademik 1998-1998 dhe u zbatuan deri në vitin akademik 2004-2005.
Duke filluar nga viti akademik 2005-2006 departamenti i gjuhës angleze  filloi zbatimin e kurrikulave të reja në kuadrin e procesit të Bolonjës.

Kontakto
Departamenti: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

Tel/Fax: +355-4-23-71-668

 

 

Portali Universitar

Lajme


E-mail

Kliko per te hyre tek posta juaj personale. Nese keni probleme me hyrjen ne posten elektronike kliko ketu...

Legjislacioni

Romeral Arkiva e Ligjeve, Akteve Nënligjore, VKM dhe Udhëzimeve

Doktoratura ne UT

E-LEARNING


Artikujt me te pare

Artikuj te fundit

Kontakto me ne

Rektorati i Universitetit të Tiranës .....

  • Adresa: Sheshi "Nënë Tereza" Tirana, Albania
  • Kutia Postare Nr 183
  • Tel: 355 4 222840
  • Fax: + 355 4 2223981
  • Email: info@unitir.edu.al
  • Website: www.unitir.edu.al
  • Skype user: infounitir
  • Working Time from Monday to Friday 8:30 AM - 16:30
elektronik sigara elektronik sigarakiz oyunlaribahce citisearch porn tube evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat evden eve nakliyat film izle film izle film izle film izle film izle porntube youjizzpornhub cati cikis merdivenleri makaslı çatı merdivenleri cati pencereleri taş duvar kaplamaları patlatma taş duvar kaplamalarıPorno